Impresszum

ELNÖK, FŐSZERKESZTŐ:
Gyöngyösi Zsuzsanna
+ 36 30 525 6745
elnok@kame.hu

FŐSZERKESZTŐ-HELYETTES:
Konzili Edit

WEBOLDAL MŰKÖDÉS:
Polonkai Attila
polonkaiattila@kame.hu

 

Rovatvezetők

Rovatvezetők:

Frigyesy Ágnes 
  Erdély
Albert Barbara
  sport
Gyöngyösi Zsuzsanna
  Délvidék, életmód, lapszél
Lengyel János
Szemere Judit

  Kárpátalja
Dr. Virág Ildikó
  egészség

Kapcsolat:

   Elnök - Főszerkesztő:
elnok@kame.hu
   Weboldal működés:
polonkaiattila@kame.hu

 

Működéssel kapcsolatos dokumentumok bejelentkezés után olvashatók

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Kiadványok

Jelenlegi hely

Egyéb

Megszavazta a parlament a különbíróságok bevezetését

Botrány! Kitálalt a tegnapi Kossuth téri tüntetésre kivezényelt rendőr!

  A kormány kérésére rengeteg rendőr "áll szolgálatba" és tömött sorokban védte a parlament bejáratát. Az egyik, (vezeték) neve elhallgatását kérő kivezényelt rendőr most olyan dolgokat mondott el, amivel nem árt, ha mindenki tisztában van. Ilyen a rendszer és ez folyik a háttérben. Facebookon keringő szavait mi is változatlan formában közöljük:

Egy régi Fidesz-munkatárs Orbánról: bukni fog, és tisztában is van vele!

Kovács Adrián Finnországban élő politológus: Kötve hiszem, hogy a fideszes szavazók azt tapasztalták a nyolcéves kormányzás alatt, amire számítottak, amiért küzdöttek, amiért lelkesedtek.

Mihez lesz jogod, ha megrokkansz? 6.rész

   „Mindenkinek joga van az egészsége megőrzéséhez, az egészségügyi ellátás igénybe vételéhez és a szociális  biztonsághoz, stb.” - ezek alapvető emberi jogok. Egy krónikus beteg, aki rokkant, az mindig kiszolgáltatottabb helyzetben van, mint az egészséges embertársai. 

Nagyot buknak a nyugdíjasok a Nők40-nel: itt a megdöbbentő állítás

A Nők40 elnevezésű nyugdíjkedvezmény indoklása szerint a társadalom elismeri a nők fokozott, kettős tehervállalását, hiszen helyt kell állniuk a munkahelyen és a családban is. A kedvezményt választók azonban sokat veszítenek, Gerencsér László, a közgazdaságtudomány kandidátusának tanulmánya szerint. Úgy látja: azért választják mégis sokan, mert nincs meg a megfelelő nyugdíjismeretük és persze a jogalkotó sem nyújt semmi segítséget.

Rabszolgatörvény: Most jön csak a java - bekeményítenek a szakszervezetek

Az eddigieknél sokkal keményebb lépéseket helyeztek kilátásba a szakszervezetek, miután a parlament elfogadta a rabszolgatörvénynek nevezett túlóratörvényt.
Vég Márton, 2018. december 12. szerda, 15:38

Lemondott mandátumáról Szávay István Jobbikos képviselő

Lemondás

Miért nem megyek vissza Magyarországra?

Kivonult az ellenzék a parlamentből

A megszokottnál mozgalmasabbra sikerült a hétfői ülésnap az Országgyűlésben, miután az ellenzék kivonult a plenáris ülésről. A sort a jobbikos Z. Kárpát Dániel nyitotta, aki azt üzente a Fidesz-frakciónak, hogy:

Szégyelljék magukat,

Megzavarta az ellenzék a parlamenti ülést

"Fejezze be az óbégatást" - másfél percben mutatjuk, hogyan utasít rendre Kövér László

EZ MAGYARORSZÁGON A DEMOKRÁCIA!

Volt, akit azzal fenyegetett, kizárja az ülésről, ha nem vált stílust.

Miféle biztonság ez? 5.rész

A Fogyatékos Emberek Nemzetközi Napját nemrég ünnepelhettük ”volna” december 3.-án. Itt a nyakunkon az Emberi Jogok Világnapja is december 10.-én. Elmondhatjuk, hogy Magyarországnak inkább gyászolnia kellene azt, hogy ilyen gyalázatos törvényeket képes volt megalkotni a kormányunk a kiszolgáltatott és elesett emberek ellen, mint amit a rokkantak ellen megalkotott.

Hatalmas a tömeg a "rabszolgatörvény elleni" tüntetésen

Az ország minden megyéjéből, számos településről, ezrek  érkeztek a budapesti,  "rabszolgatörvény  elleni"  tüntetésre. Hatalmas összefogással, de békésen zajlott a demonstráció.  "Nincs tovább! Ez a törvény nem működhet, nem engedik alkalmazni, ha kell gyárról gyárra fognak megharcolni az igazukért" hangzott az egyik szónok,  Kordás László felszólalásában, aki az együttműködésre hívja fel a tüntetők figyelmét. 

Dolgozzanak betegen is, mindhalálig 4.rész

   A rokkantsági ellátórendszer 2012. évi átalakítása nagy csapást volt az érintettek számára több okból is.  Az új szabályozás szerint, a súlyos betegeknek nemcsak a rokkantságban eltöltött nyugdíj-jogosító éveit tűntették el visszamenőleges hatállyal, hanem az 57 év alatti rokkantakat rehabilitációs ellátottaknak nevezték át úgy, hogy vissza próbálták terelni őket a munka világába. 

Rabszolgatörvény:pluszpénz sem járhat a túlórákért?

A rabszolgatörvényben nem a 400 órányi túlóra a legnagyobb probléma

Itt a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP és a PM közös közleménye

Együtt követelik, hogy folytatódjon a rabszolgatörvény vitája, Lezsák Sándor nélkül.

Amikor a lelkem meghal egy kicsit...

   Valahol ..egy rendelőben... Reggel 8 óra 30 perc... Betegszállítók kopogtatnak ,nyolcvanon túli nénit hoznak messziről. Átadják, átveszem a papírokat, kiültetik a váróba...

Nem volt kegyelem a rokkant özvegyek számára sem! (3.rész)

   Nem volt kegyelem a rokkant özvegyek számára sem!  Egyedül maradni, özvegyként élni, egészséges embernek is nagy lelki terhet jelent, nem hogy egy súlyos betegnek, aki rokkant.   A 2012. január 1.-től átalakított rokkantsági ellátórendszer utolérte az aktív életkorú rokkant özvegyeket is. Közöttük voltak szép számmal, akiket a rossz egészségi állapotuk ellenére a „Dr. Kidobó” felülvizsgálatokon jogtalanul visszaminősítettek. 

Lezsák: "Nem kérdezheti meg"

Nem kérdezheti meg – így reagált Lezsák Sándor, amikor arról érdeklődtünk, miért rekesztette be előző éjszaka a parlamentben a "rabszolgatörvény" vitáját. Az ellenzéki pártok felháborodtak. Kövér László házelnök mondja ki az utolsó szót az ügyben.

Oldalak

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1