Impresszum

ELNÖK, FŐSZERKESZTŐ:
Gyöngyösi Zsuzsanna
+ 36 30 525 6745
elnok@kame.hu

FŐSZERKESZTŐ-HELYETTES:
Konzili Edit

WEBOLDAL MŰKÖDÉS:
Polonkai Attila
polonkaiattila@kame.hu

 

Rovatvezetők

Rovatvezetők:

Frigyesy Ágnes 
  Erdély
Albert Barbara
  sport
Gyöngyösi Zsuzsanna
  Délvidék, életmód, lapszél
Lengyel János
Szemere Judit

  Kárpátalja
Dr. Virág Ildikó
  egészség

Kapcsolat:

   Elnök - Főszerkesztő:
elnok@kame.hu
   Weboldal működés:
polonkaiattila@kame.hu

 

Működéssel kapcsolatos dokumentumok bejelentkezés után olvashatók

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Kiadványok

Jelenlegi hely

Egyéb

Orbán személyes környezete profitálhatott a rokkantak jogainak sárba tiprásából!

Az Alkotmánybíróság szerint jogtalanul csökkentették és vették el Orbánék a rokkantnyugdíjakat. Az A B mostani döntése szerint 2012-ben a kormány a rokkantsági ellátórendszer átalakításával és a rokkantság szintjét megállapító felülvizsgálati rendszer új szabályaival megsértette az emberi jogokat, így azok ellentétesek az eredetileg 1950-ben Rómában deklarált, majd Strasbourgban többször kiegészített, Emberi Jogok Európai Egyezményével, amelyet Magyarország vonatkozásában 1992. november 5-től kell alkalmazni. 

A nyugdíjasok adózása miatt sújthat le a NAV - itt a figyelmeztetés

Január 1-től változtak a nyugdíjasokra vonatkozó adózási szabályok a munkahelyeken, ha egy dolgozó öregségi nyugdíjassá válik, de folytatja munkaviszonyát. A szabályozás sok esetben nem egyértelmű esetekben, például hogyan kell őket állományban tartani, vagy miként mehetnek a nyugdíjasok táppénzre. Az Adó.hu összefoglalója próbálja egyértelműsíteni a tennivalókat. 

“Egy véresre vert kutya volt az öreg, nagybajszú katasztrófavédelmis kezében”

Nem szoktam ilyet kérni. De most megteszem. Aki kezdi elveszíteni a hitét az emberekben – vagy már el is veszítette – kérem, olvassa el ezt a történetet.

Gyászol a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesülete

Újságíró szervezetünk mély megrendüléssel értesült kedves és szeretett tagtársunk, Kozák Attla haláláról. Bár a közelmúltban értesültünk súlyos betegségéről, halála mégis szíven ütött bennünket. Megint kevesebbek lettünk a nemzeti oldalon  egy olyan emberrel, akinek emberi tisztessége és tisztasága példamutató volt.

Rengeteg video felvétel őrzi munkáját, amellyel segítette önzetlenül újságíró szervezetünket. Hiányozni fognak kedves, bíztató szavai, mellyel olyan sokszor bátorított, és erőt adott nem csak nekem, hanem minden közös barátunknak.

A Jó Isten vigyázza örök álmát. Mi csak annyit tehetünk, hogy kedves emlékét szívünkben őrizzük.

Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének elnöksége

Jakab Péter: Vegyék vissza az Echo TV nívódíját!

Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője azt nyilatkozta a hvg.hu-nak, hogy még sosem zsidózták le őt a Jobbikban, felmenőire sem tettek utalást. A pártnak 2010 óta tagja.

 

A közmunkás nők elfelejthetik a 10 milliós gyerekvállalási támogatást?

Több tízezer nő dolgozik a közfoglalkoztatás keretein belül, akik számára érdemi segítséget is nyújthatna a 10 millió forintos családalapítás támogatására adott szabadfelhasználású hitel. A piaci gyakorlat és az igénylés eddig ismert feltételei alapján azonban könnyen előfordulhat, hogy nem fognak tudni hozzáférni ehhez a lehetőséghez.

Mindent alulmúl a gyurcsányisták legújabb akciója

A Gyurcsány-párt ifjúsági tagozatának „aktivistái” egy fényfestéssel igyekeztek meglepni a hazánkba látogató amerikai külügyminisztert.

De milyennel?

Kitálalt a Magyar Orvosi Kamara elnöke!

A 24.hu-nak adott interjút Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke, aki úgy látja, nincs előrelépés az egészségügyben, a kormány pedig még a törvényeket is megsért
 

Óriási nyomorban él a magyar gyerekek egyharmada – az éhezés egyre magasabb!

Íme, a képviselői jövedelmek toplistája!

Volt olyan képviselő tavaly, aki egyetlen munkanap alatt megkereste a havi átlagbér többszörösét. Egy napi munkával több mint bruttó 670 ezer forintra tett szert.

Uniós bíróság elé idézték Magyarországot, mert előnyben részesítené a hazai termékeket

Az Európai Bizottság keresetet indított Magyarországgal szemben az Európai Unió Bíróságán a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek kiskereskedelmében korlátozott árrés miatt; a szabályozás az EB szerint nem egyeztethető össze az uniós joggal – közölte az uniós bizottság csütörtökön.

A Nertanjahu - Orbán paktum

Kedves Olvasóink!

Mielőtt elolvassák az alábbi írást, nézzék meg a cikk alatti dátumot!  2017 !  A szerző vagy szuper jós, vagy a paktum IGAZ! Én utóbbira tippelek! Igen érdekes, hogy szó szerint az történik, amit  a szerző egy évvel korábban leírt!

Ő egy igaz ember!!!

CSODÁLATOS MÓDON SEGÍT SZIKORA ROBI A 6 ÉVESEN "HALÁLRA ÍTÉLT"NOÉMIN! TÁMOGASSUK ELHATÁROZÁSÁT RENGETEG SZÉP SZÓVAL, IGAZÁN MEGÉRDEMLI!

Karafiáth: Meghalt a barátnőm, mert a magyar egészségügy a sorsára hagyta

Mindennek magának kellett utána járnia, aztán félrekezelték.

Szomorú hírt kaptak a bérből és fizetésből élők

Róna Péter közgazdász a Magyar Hangnak nyilatkozott a magyar és az európai bérekről. A dinamikus bővülés ellenére is csak leszakadnak a magyarok.
Szász Péter, 2019. január 20. vasárnap, 16:47

Szenzációs siker a magyar rákgyógyításban: új, 40 perces módszerrel kezelték az áttétes beteget

 

Az új módszerrel sikeresen kezeltek egy májáttétes daganatban szenvedő beteget a Semmelweis Klinikán.
ct-orvosok

„Nagy műtéteket istenhit nélkül nem tudnék megoldani” – interjú a sziámi ikreket operáló orvoscsapat idegsebészével

Három magyar orvos arra vállalkozott, hogy műtétek sorozatával megpróbáljon szétválasztani egy fejüknél összenőtt bangladesi ikerpárt. A végső, szétválasztó műtétet várhatóan tavasz végén, nyár elején végrehajtó idegsebész, a Honvédkórház Idegsebészeti Osztályának főorvosa, Csókay András szaktekintély, ám a szakmán belül is vitatott személyiségnek számít: nyíltan hangoztatja vallásosságát és az abortuszellenességét. Meggyőződése, hogy imádság és bonctermi gyakorlás nélkül a számára nincs sikeres nagyműtét. Interjú.

Ezért késnek a nyugdíjak, vérlázító hozzáállás a kincstárnál

Mint hírt adtunk róla, késnek a nyugdíjak. Az utalással érkező nyugdíjaknak 12-én kell megérkezniük a számlákra. Ha a 12-e hétvégére esik, akkor pedig a megelőző munkanapon. Azaz ma van a nyugdíj napja.
   Több idős olvasónk is jelezte azonban, hogy a januári pénzük nem érkezett meg pénteken reggel. Holott máskor már reggel negyed nyolc körül kapják a banki sms-t, hogy megjött a pénzük. De pénteken nem jött ilyen üzenetük, sem nekik, sem házastársaiknak. Több banknál is ugyanez volt a tapasztalat.

Hálapénz, amiből egyszer és mindenkorra elég volt

   Már régesrég el kellett volna tűnnie a történelem süllyesztőjében, a törvény is bünteti, mégis teljesen mindennapos része a fekete gazdaságnak. A hálapénz mindenkinek rossz, kivéve néhány orvost. Mikor szabadulunk végre meg tőle? 

Enyhítette a törvényszék a testnevelő tanár büntetését

Nyíregyháza – A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 2019. január 8-án enyhítette a J. G. D. vádlottal szemben elsőfokon kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt kiszabott büntetést. Az 1 év 6 hónap börtönbüntetés felfüggesztésének tartamát 3 évről 2 évre, a tanári foglalkozástól eltiltás tartamát 5 évről 2 évre enyhítette.

Oldalak

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1