Impresszum

ELNÖK, FŐSZERKESZTŐ:
Gyöngyösi Zsuzsanna
+ 36 30 525 6745
elnok@kame.hu

FŐSZERKESZTŐ-HELYETTES:
Graholy Zoé

WEBOLDAL MŰKÖDÉS:
Polonkai Attila


 

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Kiadványok

Jelenlegi hely

Egyéb

Tirpák Fesztivált tartanak hétvégén Nyíregyházán

Több tucat tirpák ételkülönlegességet kóstolhatnak meg azok, akik kilátogatnak a Népi Ízek Találkozójára és az 5. Nyíregyházi Bogrács-és Grillbajnokságra a hétvégén Nyíregyházán.

Aranybányát nyithatnak a Börzsönyben

A Hun-Bányászati Kft. kérte a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálatot, hogy végezzel el a koncessziós arany- és ezüstbányászati engedély kiírását megelőző érzékenységi és terhelhetőségi vizsgálatot.

Itt az újabb mesterterv: így oldaná meg a kormány az egyre súlyosabb pedagógushiány

Hat helyett öt évig tart a jövőben a felsőfokú tanárképzés, a hallgatóknak minden félévben lesz szakmai gyakorlatuk. A napokban megjelent rendeletmódosítás értelmében 2022 szeptemberétől új szaktanári képzések is indulhatnak természettudományos területen.

Vidnyánszky Attilától tanultam, amit a színpadon csinálok, az fontosabb nálam

Mindig kisajátítottam József Attila verseit, úgy éreztem, sorai rólam szólnak. Ez az előadás nagyobb alázattal készült, a Költőt szeretném bemutatni – nyilatkozta 2005 táján Földes László Hobo, amikor Vidnyánszky Attila rendezésében elkészült a Tudod, hogy nincs bocsánat című előadóest.

Az EU jóváhagyta Magyarország regionális támogatási térképét

A 2022-2027 közötti időszakban tehát jöhetnének az uniós pénzek. A támogatásra jogosult magyarországi régiók mindegyike az EU leghátrányosabb helyzetű régiói közé tartozik.

Felesége botránya után lemondott a fideszes Végh László

A helyi pártszervezetet azonban továbbra is ő vezeti majd. 

Amíg ön aludt, a kormány átírta a hitelmoratórium szabályait

Nem csak a hitelmoratórium meghosszabbításáról jelent meg rendelet a szerda éjszakai Magyar Közlönyben: mivel a hitelmoratórium a drágább hitelekkel rendelkezők tartozását nagyon megdobná, a hitelkártyások és folyószámlahitelesek moratórium alatt felhalmozódott tartozását alacsonyabb kamattal újraszámoltatja a bankokkal a kormány, a különbözetet pedig visszafizetteti.

Két magyar nő van a világ 100 legbefolyásosabb embere között

Karikó Katalin újabb elismerése már nem annyira meglepő, mellette  Rédai Dorottyát is beválasztotta  a Time a legnagyobb hatású emberek közé.

Több napig tartó razziát indít a rendőrség a magyar utakon

A rendőrök szeptember 16. és szeptember 22. között fokozott közúti ellenőrzéseket tartanak Magyarország közútjain.

Ki írhatta meg angolul Karácsony Gergely cikkecskéjét Soros újságjában?

Karácsony Gergely hiányos angol tudása ellenére angolul publikált a magyar demokrácia helyzetéről a Soros Györgyhöz köthető Project Syndicate oldalon

Magyar sajt nyert aranyat a sajtok világbajnokságán

A Vászolyi Sajtmanufaktúra Balaton sajtja egyedüli magyar márkaként kapott aranyérmet a francia zsűritől.

Kedden zárult a sajtvilágbajnokság, azaz a Mondial du Fromage, amit ötödjére rendeztek meg a franciaországi Tours városában.

Bútorokba álmodja az erdő titokzatos életét a székelyföldi fafaragó

A székelyföldi fafaragó mester remekei Amerikába is eljutottak. Sokat dolgozik, a klasszikus gondolatot idézve: van is látszata a munkájának. Nincs weboldala, vagy webshopja, remekeit a közösségi oldalon teszi közzé, rendre nagy sikert aratva.

Alkalmi bélyeg jelent meg Pilinszky János születésének évfordulója alkalmából

Alkalmi bélyeget bocsájtott ki a Magyar Posta szeptember 14-én Pilinszky János költő, író születésének 100. és halálának 40. évfordulója alkalmából, a Kertész Imre Intézet centenáriumi programsorozata részeként.

Vona Gábor elárulta, hogy ki veszített a miniszterelnök-jelölti vitán

A Jobbik korábbi elnöke szerint valami miatt minden jelölt veszített.

A 200 ezer forintos minimálbért elfogadták a szociális partnerek

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) tárgyalásán azt elfogadták a szociális partnerek, hogy a minimálbér egy lépcsőben 200 ezer forintra emelkedjen jövőre, a garantált bérminimum emelésével kapcsolatban a munkáltatói oldal felvetette, hogy azt két lépcsőben kellene végrehajtani, első alkalommal jövőre, majd 2023. január 1-jétől - mondta az MTI-nek Zs. Szőke Zoltán, az Áfeosz-Coop Szövetség elnöke a keddi megbeszéléseket követően.

Hallottad már magyarul beszélni Károly herceget? Ezt üzente a trónörökös

Ünnepi rendezvényt tartottak hétfő este Londonban az Egyesült Királyság és Magyarország diplomáciai kapcsolatfelvételének századik évfordulója alkalmából, a londoni magyar nagykövetség által szervezett fogadás résztvevőinek pedig videóban üzent Károly trónörökös.

22 éves korában végezték ki "Auschwitz szukáját", a legkegyetlenebb náci nőt

A fizikai erőszakot és a kegyetlenséget inkább a férfiakhoz szokás társítani, azonban létezett egy nő, aki ugyan csak 22 évig élt, ez idő alatt annyi szörnyűséget követett el, amennyit soha nem tudott megbocsátani neki az emberiség. Irma Grese tetteivel kiérdemelte kortársaitól az "Auschwitz hiénája" és "szukája" nevet, de becézték háta mögött a "Pokol Szőke Angyalának" is ugyanis kegyelmet nem ismerve kínozta és tizedelte a koncentrációs táborok foglyait.

Nem vár Brüsszelre a kormány, 1500 milliárdot devizaadósságból húz be a fejlesztésekre

Az államadósságot és a hiánycélt nem bántja az óriás-kötvénykibocsátás, de az inflációt teljesen elengedte a kormány. Nem csak a hitelek, minden tartósan drágulhat.
 

Mintegy kétmilliárdos sugárterápiás eszközfejlesztés az Országos Onkológiai Intézetben

Sugárterápiás eszközfejlesztés valósult meg 1,9 milliárd forintból az Országos Onkológiai Intézetben az Egészséges Budapest Program (EBP) részeként.

A magyar nyugdíjrendszer súlyos problémája bukott ki

 

Magyarországon 2022-től 65 évre emelkedik az öregségi nyugdíjkorhatár, de az ország demográfiai helyzete miatt egyelőre nem látszik, hogy elkerülhető lenne ennek további emelése. A születéskor várható élettartam mellett látszik, hogy egyre tovább élnek, akik már betöltötték ezt a szintet, adózó polgár viszont egyre kevesebb van. Vagy az emelés, vagy a rendszer átszabása jelenthet tartós megoldást, de érdemes készülni is.

Oldalak

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1