Impresszum

ELNÖK, FŐSZERKESZTŐ:
Gyöngyösi Zsuzsanna
+ 36 30 525 6745
elnok@kame.hu

FŐSZERKESZTŐ-HELYETTES:
Konzili Edit
Lengyel János

WEBOLDAL MŰKÖDÉS:
Polonkai Attila
polonkaiattila@kame.hu

 

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Kiadványok

Sok minden változik az új Tb törvénnyel július 1-től

Július 1-től él a társadalombiztosítási ellátásokat és ezen ellátások fedezetét szabályozó új jogszabály. A fontosabb változások között van a saját jogú nyugdíjasok általános járulékmentessége, az egyéni járulékkötelezettségek összevonása, a járulékfizetési alsó határ, a társas és egyéni vállalkozók járulékalap korrekciójának megszüntetése, valamint a hátralék miatti TAJ kártya inaktiválás. A fentiek mellett a szociális hozzájárulási adó mértéke 15,5 százalékra csökken.

Legfrissebb cikkek az oldalon

Közel 40 ezren tiltakoznak Gyurcsány fenyegetése ellen

Rákay Philip arra reagálva indított petíciót, hogy Gyurcsány Ferenc azt írta közösségi oldalán: hatalomra kerülésük esetén Vidnyánszky Attilát és támogatóit, a magyar kulturális élet meghatározó személyiségeit földönfutóvá teszik.
 

Sándor Erzsi és Alföldi esete az érzelmi zsarolással

 
 
 

Három darabot tűzött műsorra szeptemberben a beregszászi magyar színház

A kárpátaljai színházlátogatók nagy örömére három műsorral várja az érdeklődőket a beregszászi székhelyű Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház.

Elfogadhatatlannak tartja az ukrán külügy Kuti László nyilatkozatát

Kizárták Babos Tímeát és francia partnerét a US Open további küzdelmeiből

Kizárták az első helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic duót az Amerikai nemzetközi teniszbajnokság (US Open) női páros versenyéről. A magyar teniszező francia partnere egyike azoknak a teniszezőknek, akik érintkezhettek a koronavírussal fertőzött szintén gall Benoit Paire-rel.

Vállalkozás szempontjából a tíz legjobb város közé került Ungvár

A Forbes Ungvárt is besorolta azon tíz legjobb ukrán városok soraiba, ahol a legjobban megéri vállalkozást indítani – írta a mukachevo.net hírportál szeptember 5-én.

"Szüleim nyelvét elkopni nem hagyom..." - Megújult az anyanyelvi oktatás bástyája Aknaszlatinán

A bázisiskolák bástyái az anyanyelvi oktatásnak, főleg a végeken, ahol szórványban él a kárpátaljai magyarság, s azokat erősíteni kell, hangzott el az elmúlt vasárnap Aknaszlatinán, ahol a kárpátaljai magyar bázisiskolák fejlesztési program keretében megszépült és kibővített Bolyai János Középiskola átadó ünnepségére került sor. 

Megtagadták a beutazási engedélyt a magyar államtitkártól

Átadták a magyar kormány finanszírozásában felújított ungvári bázisiskolát

Kiszámolták, mennyivel hitelezik az államot a nyugdíjasok

„…A VÉN HUCUL TUTAJRA TESZ”

Beszélgetés Marcsák Gergellyel

Marcsák Gergely költő, verséneklő, a Kovács Vilmos Irodalmi Társaság alapító alelnöke. Eddig három kötete jelent meg, a legjelentősebb a Fekete-Tisza című verseskötete, ami három rangos elismerésben részesült. Lengyel János beszélgetett a költővel.

Meddig tűrjük? – Facebook

Vidnyánszky Attila lesz a Színművészetit fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke

Hat egyetem augusztus elsejével, míg a Színház- és Filmművészeti Egyetem szeptember elsejével vált működési modellt – közölte pénteken az ITM.
 

Kuleba aggodalmát fejezte ki a kijevi magyar nagykövet sajtónyilatkozata miatt

Az ukrán külügyminisztériumban aggodalommal fogadták íjgyártó István kijevi magyar nagykövetnek a napokban adott egyik sajtónyilatkozatát, amelyben arról beszélt, hogy Budapest folytatja a NATO-Ukrajna bizottság miniszteri szintű értekezleteinek bojkottálását – közölte Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter pénteki kijevi online tájékoztatóján.

Soros-nyomulás az Index körül

Piacszerzési szándékok is erősen felsejlenek a hírportál szétesése kapcsán, az üzleti titkok kiszivárogtatása miatt pedig rendőrségi nyomozás indulhat

Sorozatos sértegetés a Momentum politikusaitól

ZOKON VETTÉK A BALOLDALI PÁRT ÜZENETEIT A KIGÚNYOLT TÁRSADALMI CSOPORTOK

Ismert baloldali újságíró lesz az Index új főszerkesztő-helyettese

Már semmi sem menti meg a nyugdíjasokat: elindultak a lejtőn, ahol nincs megállás

Bár 2018-ban nem nyílt tovább az olló, nem nőtt a jövedelmi különbség a nyugdíjasok és az aktívan dolgozók között, az elmúlt tíz év tendenciái alapján az idősek egyre inkább elszegényednek majd a jövőben. Ezt az állapotot csak súlyosbítja az elöregedő társadalom problémája, amely hosszú távon súlyos társadalmi feszültségekhez, kényszermegoldásokhoz vezethet. 

A Red Bull vezére odacsapott: kirúgta az összes BLM-támogató regionális igazgatóját

Vannak még biztató jelek az abnormalitás elleni harcban:

Elismerte a gyanúsított, hogy ő gyújtotta fel a nantes-i székesegyházat

Előzetes letartóztatásba helyezték szombaton éjszaka a nantes-i székesegyház felgyújtásával kapcsolatban egyszer már őrizetbe vett, de később szabadon bocsátott önkéntes templomszolgát, mert bevallotta, hogy ő volt a gyújtogató.
 

A BLM megtiltja a brit múzeumoknak az afrikai műkincsek kiállítását

A brit múzeumokat is elérte a liberális őrület.

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1