Impresszum

ELNÖK, FŐSZERKESZTŐ:
Gyöngyösi Zsuzsanna
+ 36 30 525 6745
elnok@kame.hu

FŐSZERKESZTŐ-HELYETTES:
Konzili Edit
Lengyel János

WEBOLDAL MŰKÖDÉS:
Polonkai Attila
polonkaiattila@kame.hu

 

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Kiadványok

Jelenlegi hely

Lapszél

Golenya Ágnes író: Ti nem tudjátok, Orbán ellenében kiket akartok támogatni? Ti nem látjátok, hogy merre tart az egész Föld, a mai emberiség, mi felé vezetnek titeket a szátokba adott hülyeségekkel?

"Soha nem politizálok, még magamban sem, mert undorodom bármilyen politikai eszmétől, mert egy elmeprogram, és ezt megírtam finoman és kulturáltan a KÉK könyvekben…

Ferenc rángatja a (kerítés)rácsot, csak sajnos nem a börtönét

Magyar kormány ennyire még sosem támogatta a külhoni magyarokat

Századvég: a magyarok nagy többsége ellenzi az államilag finanszírozott genderképzést

Soros György fia elszólta magát: nemzetek bukásáról álmodozik

Kicsit kínai és török is a magyar turul

A nemzeti sportruházat import alapanyagból készül. A Mészáros-érdekeltség továbbra is hazai gyártásról beszél, de konkrét varrodák felmutatásával még adós.

A háború elől menekülő ukránok elhajtásával Merkel leleplezte igazi célját: Európa őshonos népei lecserélését

Kasztrendszer...

  Napi szinten olvasom, hogy nyugdíjkatasztrófa közeleg, mert a magyar állampolgárok nem gondolnak a jövőre, nem tesznek félre nyugdíjas éveikre némi pénzt.

Miért néznek hülyének minket?! Nyílt levél Orbán Viktornak

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

   Sorozatosan kapjuk a különböző leveleket, miszerint ennyi-és ennyi összeggel  csökkentették a gáz, víz, fűtés, villany számláinkat. Hatalmas átverés mindez, mert valamennyi szolgáltató - minden előzetes bejelentés nélkül - megemelte 10-15 %-kal (vagy még többel) a szolgáltatási díját! Szuper reklámfogás lenne a szánkba rágott "rezsicsökkentés", ha nem érezné az ember azt, hogy hülyének nézik! 

Hiába szólt többször is az anya: minden szülő rémálma vált valóra az óvodában

 Nem szoktunk hasonló támájú-külföldön történt eseményről-írást közzétenni honlapunkon. Most mégis kivételt teszek, mert az effajta felelőtlenségek sajnos Magyarországon is megtörténnek, és nem igazán tapasztalom, hogy a figyelmet felhívják a különösen gyermekeket érintő veszélyeire.

Bűnös, vagy ártatlan?!

  Közelednek a 2018-as évi választások. Jól ismert módszer, hogy ilyenkor elkezdődnek az ígérgetések, - különösen a kormánypártok részéről. 

Elhunyt Nepp József rajzfilmrendező Doktor Bubó „szülőatyja” 83 éves volt

Elhunyt Nepp József Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező - tudatta családja hétfőn.

Gyorselemzés az Európai Unió Bírósága főtanácsnokának indítványáról

A főtanácsnok most publikált véleménye szembemegy az összes korábbi, hasonló felvetéssel, s egyértelműen az Európai Bizottság és az oldalán beavatkozó, migrációs szempontból fogadó, illetve az áthelyezésben érintett tagállamok oldalára állt.

 

„Előzmények

Hivatalos: Orbán szomszédja halt meg

Biztossá vált, az a Gaith Pharaon halt meg, akinek egyik érdekeltsége Orbán Viktor kormányfő szomszédságában vásárolt ingatlant. Legalábbis ezt név nélküli magyar kormányzati források is megerősítették a kormánypárti Origo-nak.

„Nekünk nem volt jó vicc” – megszólalnak az Orbán-interjú miatt kirúgott újságírók

Elítélik a Mediaworks-lapok Orbán-interjújának meghamisítását, de a botrány jó alkalom lehetett két megyei lap lefejezésére Hajnal Csilla és Klecska Ernő, a Fejér Megyei Hírlap elbocsátott újságírói szerint. A Mandinernek részletesen elmondják, mi is történt szerintük. Arról is beszélnek: mostanában érzékenyebben kellett kezelniük a Fideszhez köthető híreket, míg a Népszabadság-ügyről be sem számolhattak. Úgy tudják, a PLT-s megyei lapokat a Mediaworks rendszerében akarják integrálni 2017-ben. Több kollégájuk is fontolgatja a laptól való távozást, ami szerintük a Fejér Megyei Hírlap végét jelentheti. Interjúnk.

Amin keresztülmentünk, arra a legtöbb házasságban esély sincs

Hét éve járja a világot kézi kamerával az On The Spot dokumentumfilmes párosa, Cseke Eszter és S. Takács András. Itthon a Duna Tv-n látható műsoraikban jelentkeztek már a gázai övezetből, Evo Morales bolíviai elnök fogadásáról, a brazil őserdők mélyéről és dél-afrikai gengszterek nappalijából is. Az Arany Nimfa-, Prima Primissima-díjas és Pulitzer-emlékdíjas házaspárnak tavaly kisfia született, de így sem hagytak fel addigi életmódjukkal: most már hárman utaznak a világban. Lapunknak meséltek egy rémisztő bangladesi estéről, egy gázai kisujjról, a világ szerencsésebb feléről, a kibeszéletlen traumákról és az életvidám mosolyról.

Budaházy: "Ma december 20-a van, a héten Karácsony, és én itt ülök a Venyige utcai bv-intézetbeli zárkában"

Ma december 20-a van, a héten Karácsony, és én itt ülök a Venyige utcai bv-intézetbeli zárkában a rozoga 40x60 cm-es kis fa asztalnál (amire az egyik tiszt azt mondta, hogy örüljünk, hogy a mi zárkánkban ilyen van legalább) és bámulom a rácsos ablakon át a deres tájat.

Hiller István: Nem vállalok közösséget az MSZP változatlanságával (PS-interjú!)

A 2014-ben már kipróbált baloldali összefogás eredménytelen, ha rajtam múlik, ilyen mechanizmusú összefogás nem lesz még egyszer – árulta el a PestiSrácok.hu-nak adott karácsonyi interjúban Hiller István, az Országgyűlés szocialista alelnöke, az MSZP Választmányának elnöke. A politikus azt ugyanakkor nyomatékosította, hogy 2018-ban a győzelem a cél, de ehhez az MSZP-nek meg kell határoznia a karakterét, saját véleményt kell alkotniuk országról, nemzetről, Európáról. “Nem a gereblyés ember vagyok, aki elsimítja a hullámos földet, hanem köveket dobálok a vízbe. Az állító mondatok követe vagyok az MSZP-n belül” – fogalmazott portálunknak Hiller István. A politikus leszögezte, 2010-ben nem gondolkozott el azon, hogy más pártba lép, vagy más pártot alapít, és vállalja is a közösséget az MSZP-s társasággal, de nem vállalja a szocialista párt változatlanságával. Hiller Istvánnal Molnár Gyuláról, Botka Lászlóról, Gyurcsány Ferenc halálos öleléséről, Orbán Viktor 2018-as kihívójáról és a karácsonyról is beszélgettünk. 

Végleges: Megszűnt a Népszabadság

Nem indítja újra a Népszabadságot a Mediaworks – tette közzé az Opimus Group Nyrt. hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Nagyobb erőfeszítést a nemzeti kisebbségek jogvédelme területén az Unióban!

Az Európai Parlament által ma elfogadott alapvető jogok helyzetéről szóló éves jelentés nemzeti és nyelvi kisebbségeket érintő része, eltérően az előző évektől, kifejezetten erős lett. A Fidesz-KDNP delegációja ezért, a néppárti ajánlást követve, támogatta e jogi relevanciával nem bíró politikai határozatot. Ugyanakkor számos ponton, így a tagállami hatáskörbe tartozó kérdésekben, a szöveg ellen szavazott. Gál Kinga hangsúlyozta: kiemelt fontosságú, hogy a szövegbe bekerült az utóbbi évek legjobb kisebbségvédelmi jelentésére, az Európa Tanács Kalmár-jelentésére való utalás, valamint a felhívás, hogy ez az uniós jog részévé váljon.

Oldalak

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1