Impresszum

ELNÖK, FŐSZERKESZTŐ:
Gyöngyösi Zsuzsanna
+ 36 30 525 6745
elnok@kame.hu

FŐSZERKESZTŐ-HELYETTES:
Graholy Zoé

WEBOLDAL MŰKÖDÉS:
Polonkai Attila


 

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Kiadványok

Jelenlegi hely

Hírek, közlemények

Felelőtlenség! Hatalmas lángok a 8.emeleten

Hatalmas lángok a nyolcadikonNyíregyháza – Kedden délelőtt hatalmas lángok csaptak ki Nyíregyházán a Ferenc körút egy tízemeletesének nyolcadik emeleti lakásából. A katasztrófavédelem tűzoltói hamar a helyszínre érkeztek és előbb belülről, majd hatalmas daruskosárból kívülről oltották a tűzet.
 

Tantárgy lett a befőzés és savanyítás több somogyi iskolában

Több somogyi iskolában is a tanterv része, tananyag lett a befőzés. A diákok akár még pénzt is kereshetnek a lekvárfőzéssel és a savanyúságkészítéssel.

Ősztől drágábban vesszük fel a saját pénzünket

A pénzmozgatás költsége már eddig is jelentősen megemelkedett, az ősztől várható drágulás azonban sokkal brutálisabb lesz. Saját bankjegykiadóból a 2012-es díjakhoz képest átlagosan ötször annyiért juthat valaki a pénzéhez, de még a netes átutalások ára is többszöröződik.

Jön a vihar: lemondhatják a 20-i ünnepségeket

Viharos szél, záporok és zivatarok zavarhatják meg kedden az augusztus 20-ai ünnepi rendezvényeket. Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre már tizennégy megyére és a fővárosra is figyelmeztetéseket adott ki.

Szemtanú beszámolója S. Ábel lövöldözéséről

Az egyik szemtanú ott volt feleségével együtt csütörtök este a Móricz Zsigmond körtéri McDonald's étteremben, amikor a lövöldözés történt. Neve titokban tartását kérve megírta az Indexnek, mit élt át.

Meghalt Gyarmati Dezső, a Nemzet Sportolója

Életének 86. évében elhunyt a magyar és az egyetemes vízilabda-sport legendás alakja, a háromszoros olimpiai bajnok és szövetségi kapitányként a magyar válogatottal aranyérmet nyerő Gyarmati Dezső. A sportág legnagyobbjának temetéséről a család és a Magyar Vízilabda Szövetség a későbbiekben intézkedik.

A Nemzeti Összetartozás Napján Dörner György Farkaslakán koszorúz

Trianon emléknapja, azaz a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából Dörner György igazgató vezetésével június 4-én újszínházi küldöttség utazik Farkaslakára, Tamási Áron szülőfalujába, hogy megkoszorúzza Erdély első Trianon emlékművét, amelyet három éve emeltek.

Forrai Sándor székely-magyar rovásírás kutatása Magyar Örökség Díjban részesült

A rovásírás apostola, Forrai Sándor hat másik, kiemelkedő történelmi és kulturális életművet alkotó, helytállásáról tanúságot tevő társával azonos szintre emelten részesült a Díjban március 23-án. 

Putyin a terrorista törvény alapján elfogatóparancsot kért Soros Györgyre

Putyin pénzügyi terroristának nevezte és a terrorista törvény alapján elfogatóparancsot kért Soros Györgyre, a magyar származású milliárdosra.

Meghalt Hugo Chávez venezuelai elnök

Helyi idő szerint délután fél ötkor a caracasi katonai kórházban meghalt Hugo Chávez venezuelai elnök – jelentette be helyi idő szerint kedd délután Nicolas Maduro, az ország alelnöke a Reuters tudósítása szerint.

Megrongálták Wass Albert síremlékét

Ismeretlen tettesek megrongálták Wass Albert marosvécsi emlékművét. A Kemény-kastély kertjében álló szikláról lefeszítették az író portréját ábrázoló bronzplaketet és megtiporták a koszorúkat.

Az Európai Bizottság eltiporná a magyarországi médiaszabályozást

Továbbra sem elégedett a magyarországi médiaszabályozással Neelie Kroes, az Európai Bizottság digitális politikáért felelős alelnöke.

Keresztény világban védeni kell a hagyományos házasságot

Több százezer résztvevőt várnak Párizsba a hagyományos házasság védelméért vasárnapra szervezett felvonulásra, amelyet Francois Hollande francia köztársasági elnök „házasságot mindenkinek” javaslata ellen tartanak.

Szent Korona Ünnepe 2013. január 6-án, Verőcén

2011. január 6-án ünnepeltük 33. évfordulóját annak, hogy pontosan 33 év távollét után végre hazaérkezett Őfelsége Magyar Szent Korona. Ez a pillanat duplán hordozta magában a Krisztus-i impulzust és sejteni engedte, hogy már senki és semmi nem állhatja útját a nemzeti feltámadásunknak. Ezzel a hittel szerveztem meg a Nemzeti Feltámadásunk Ünnepét Verőcén, mely ünnepségnek a Géza fejedelem Református Általános Iskola és a hozzá tartozó sportcsarnok adott méltó helyszínt...

Autókkal viszik a cigányokat szavazni

Úgy tűnik,  nem csak a mi tudódósítóink tapasztalták a választási csalást!

Tiszavasváriban rendkívül aktívan politizál a cigányság. Az előzetes felmérések szerint reggel tízig a cigány körzetekből kiemelkedően magas számban mentek szavazni.

Időközi választás, mint emberkísérlet

Tudósítónktól!

Falkában hordják szavazni a cigányokat Tiszavasváriban. Eldöntheti a puccsal feloszlatott önkormányzat miatt tartott időközi választást a szavazatvásárlás. Egy ismert uzsorás is fuvarozgatja a nincsteleneket. Eközben a parlament már megint Alkotmány módosításra készül, miközben Alkotmány nincs, hiszen arra ugyan esküt tett Orbán Viktor, de azt megszegve nem őrizte meg, hanem átírta, sőt átírja, illetve még át fogja írni.

A VÉSZ ismét politikai síkra tereli két magánszemély vitáját

A mai napon a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége immár az Országgyűlés Irodaházában tiltakozott, ahol azt állították egy 2006-os elszámolási vita kapcsán, hogy tartozom egy építési vállalkozónak. Ismételten kijelentem, hogy nem tartozom, sőt az építési vállalkozó által okozott kár rendbe tétele, illetve az el nem végzett munkák sokkal többe kerültek, mint az általa követelt összeg.

Szeptember 1-jétől fokozatosan életbe lép az új oktatási törvény

Mindennapos testnevelés az első, ötödik és kilencedik évfolyamon felmenő rendszerben, tankötelezettség 16 korig - ezek a fokozatosan életbe lépő új köznevelési törvény szeptembertől hatályos legfontosabb pontjai.

A NAGY DEMONSTRÁCIÓ A JOGAINKÉRT, AZ ÉLETÜNKÉRT

2012. szeptember 24. 15:00
       
BUDAPEST, KOSSUTH TÉR

Mi, a rendezvényt meghirdetők - értékelve az eddigi tapasztalatokat és a csatlakozók hozzászólásokban megfogalmazott igényeit - a demonstráció felhívását az alábbiak szerint módosítjuk:

    Felhívás!

Magyarok Országos Gyűlése, Kunszentmiklós-Bösztörpuszta, 2012. augusztus 17-18-19-20.

 Budapest, 2012. augusztus 8., szerda (OS) - "Hogyan tudjuk megajándékozni gyermekeinket a tisztességes, becsületes munka örömével" címmel lelkigyakorlatos beszélgetést tart Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója Bösztörpusztán.

Oldalak

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1