Impresszum

ELNÖK, FŐSZERKESZTŐ:
Gyöngyösi Zsuzsanna
+ 36 30 525 6745
elnok@kame.hu

FŐSZERKESZTŐ-HELYETTES:
Konzili Edit
Lengyel János

WEBOLDAL MŰKÖDÉS:
Polonkai Attila
polonkaiattila@kame.hu

 

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Kiadványok

Jelenlegi hely

Egészség

Magyarország: 447 fertőzött és újabb 2 halott, így már 15-re nőtt az elhunytak száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 447-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt újabb két 90 év feletti alapbetegségekkel küzdő beteg. Az elhunytak száma ezzel 15 főre nőtt,- írja a kormányzati koronavírus honlapja.

A svédek szabadjára engedték a járványt, és nagyon reménykednek

Tiltás helyett figyelmeztetés: hiába van több mint 2000 koronavírus-fertőzött Svédországban, a kormány mégsem rendelt el nagyszabású korlátozásokat, helyette folyamatosan tájékoztatja a lakosságot és abban bízik, kisebb kárt tesz a vírus, mint amekkorát az amiatt leállított élet okozna. A szakértők véleménye viszont megoszlik a svéd kísérletről.

Sikeresen izolálták a koronavírust Magyarországon

A Nemzeti Népegészségügyi Központ Nemzeti Biztonsági Laboratóriumában sikeresen izolálták a koronavírust, Magyarországon először – jelentette be az országos tiszti főorvos kedden Budapesten, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján.

 

Csókay András idegsebész nyerte a Highlights of Hungary közönségdíját

Az idei díjkiosztón Csókay András idegsebész és csapata vihette haza a közönségdíjat, ők tavaly nyáron 33 órás műtéttel választottak szét egy fejüknél összenőtt hároméves bangladesi sziámi ikerpárt.
 

Ha agyonverik is, jövőre elkészíti a magyar tudós a Parkinson- és az Alzheimer-kór ellenszeré

80 milliárdot és költségvetési felügyelőket kapnak a kórházak

Az Emmi közleménye a külföldi multikat és a baloldalt hibáztatja a kórházi adósságok miatt.

 

Egy James nevű kisfiú a liberálisok legújabb áldozata, aki hamarosan megkapja a Luna nevet

Vadfűből készül a biológiailag lebomló szívószál – a tengeri állatok millióinak mentheti meg az életét

A vadfűből készített környezetbarát szívószál, és az ehhez hasonló ötletes találmányok egy lépéssel közelebb vihetik a világot a teljes műanyagmentességhez.

Költségvetési felügyelők az eladósodott kórházakban

Egyre rohamosabban terjed a kanyaró Ukrajnában, csak az idén már hatan haltak bele a fertőzésbe

Továbbra sem sikerül megfékezni Ukrajnában a kanyaró terjedését, az idén már mintegy 11 700-an betegedtek meg és hatan haltak bele a fertőzésbe, utóbbiak között két gyermek – derült ki hétfőn az egészségügyi tárca által közölt legfrissebb adatokból.

Ebolagyanú egy svéd kórházban

Az uppsalai Enkoping kórházba jelentkezett pénteken egy ebolagyanús beteg, akit a kórházban egyből különválasztottak a többi betegtől és karanténba helyezték. A helyi média szerint a helyzet súlyosságára való tekintettel egy külön, vészhelyzetekre kialakított szobába szállították a beteget, aki pénteken jelentkezett az egészségügyi intézménybe. 

„Az orvos megfogta a kezem, a szemembe nézett, és ennyit mondott: Túl későn jött”

Az alábbi írás jó tanulság minden orvosnak, de főként a betegeknek!
   Néhány évvel ezelőtt kutakodtam az interneten, és véletlenül rákattintottam egy honlapra, ahol a  "ritka betegségekkel" foglalkoztak. Beleolvasgattam, és döbbenten láttam az egyik betegségnél leírva azokat a tüneteket, amelyeket saját magamon is évek óta, egyre fokozottabban tapasztaltam, s amelyek jócskán megkeserítették az életemet. 
 

Kérdőjelek: Miért kellett hét évet várni a döntéssel?! 1.rész

    Felkavarta a rokkantak körüli „állóvizet” az elmúlt napokban beharangozott Alkotmánybírósági döntés, mely után még további kérdőjelek maradtak. A nyomorban élő betegek – akik kegyetlenül megszenvedték az elmúlt hét szűk esztendőt -  alapvető emberi jogaiért a megtépázott, készakarva ellehetetlenített civil szervezeteknek és a jelentős kisebbségben lévő ellenzéki pártoknak lehetősége sem volt  hatékonyan érdekeket érvényesíteni.
   Magyarországon 2012. január 1-től drasztikus átalakításon ment keresztül a rokkantak ellátórendszere. A rokkantsági nyugdíj fogalma törlődött a szótárból. A súlyos betegek jogtalan visszaminősítésével és ellátatlanságával legalább százezreket taszítottak még nagyobb betegségbe, embertelen nyomorba, és halálba.

Egy orvos meglepő őszinteséggel beszélt a mammográfiáról. Minden nőnek el kellene olvasni.

Sokan nem tudják, hogy van más vizsgálati lehetőség, ami kevésbé ártalmas.

Dr. Ben Johnson szerint egyes esetekben a mammográfiás vizsgálat növeli a mellrák kialakulásának esélyét. A következőkben egy orvos és egy író, azaz Ty Bollinger beszélget a mammográfiáról.

"Sürgősségi MRI-re utaltak be, jövő februárra kaptam időpontot"

Óva intik ettől a magyar rákbetegeket: még a kezelések ellen is hathat

Többször írtunk már arról, mennyire aggasztó a helyzet Magyarországon a daganatos megbetegedéseket illetően. Egy rák diagnózis pedig önmagában nagyon sokkoló, nem csak az érintettnek, de a beteg hozzátartozói számára is. Megváltozik az élet, a betegek a kezelések során kieshetnek a munkából, anygailag is nehéz helyzetbe kerülhetnek - gondolhatjuk. Kíváncsiak voltunk, így van-e, anyagilag mennyire megterhelő rákkal élni. Erről egy 36 éves lány beszélt nekünk, akivel négy évvel ezelőtt közölték a hírt: áttétes mellrákja van.

Lisztérzékenység

 Az írott és elektronikus sajtóban egyre többet – de sajnos még mindig nem eleget  - olvashatunk, hallhatunk néhány, az orvostudomány jelenlegi állása szerint még gyógyíthatatlan, ám rendkívül súlyos betegségről. Ezek egyike a lisztérzékenység (cöliákia).

Mindenki irtja és gyomnak nézi, pedig ez a világ legerősebb gyógynövénye

Elképesztően sok mindenre jó!

 Hazánkban igen gyakorta előforduló gyomnövények. Réteken, legelőkön, füves helyeken, parlagterületeken, utakon, árkokban mindenhol megtalálhatóak az évelő útifüvek. A legtöbb talajon megteremnek, nem igényesek.

A népi gyógyászatban az egyik leggyakrabban alkalmazott, jól ismert gyógynövény. Gyógyászati szempontból a legértékesebb a Lándzsás útifű, de többi felsorolt fajtája is gyógyító hatású, azonban hatóanyag-tartalmuk gyengébb.

Fehér liszt és fehércukor - Mi az igazság a fogyasztásukkal kapcsolatban?

A 21. században egyre inkább ellenzik a finomított búzaliszt és kristálycukor fogyasztását a szakemberek. Köszönhető ez annak, hogy túlságos feldolgozottságuk miatt kevés értékes tápanyagot tartalmaznak, ellenben magas a kalóriatartalmuk, kis mennyiség fogyasztásával is nagy energiabevitelt érünk el. Ennek következtében könnyen alakul ki túlsúly, elhízás, szövődményként pedig különböző anyagcsere-, szív- és érrendszeri megbetegedések sújtanak minket.

Lenyűgöző felfedezés a rák valódi okáról: meggyógyulhat a beteg, ha megérti betegsége okát

 Dr. Hamer a 70-es években a müncheni onkológiai klinikavezető orvosa volt, ahol többi kollégájával együtt a daganatos betegeket a hagyományos módon kezelte, mely többé-kevésbé eredményesnek bizonyult. 

Oldalak

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1