Impresszum

ELNÖK, FŐSZERKESZTŐ:
Gyöngyösi Zsuzsanna
+ 36 30 525 6745
elnok@kame.hu

FŐSZERKESZTŐ-HELYETTES:
Graholy Zoé

WEBOLDAL MŰKÖDÉS:
Polonkai Attila


 

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Kiadványok

Jelenlegi hely

Publicisztika

A jogállam mint liberális konstrukció problematizálásáról

 
 
 

Elnézést kérek Őfelségétől

Lenyűgözve üdvözlöm a harmadik államalapítót, I. Gergelyt, a hazudozás királyát!

Farizeusok

A farizeus szót ma átvitt értelemben, elsősorban a képmutató, álszenteskedő emberekre használják.

Budapesti történetek. Helyesen írni!

Czakó GáborA finnugor–magyar nyelvrokonság oka és okafogyottsága

Hunfalvyék a szabadságharc leverése után azt a feladatot kapták, hogy a lázongó magyarok szarvát letörjék.

Anyaistentől vigéc-istenig

  Mindig mondtam, hogy a fehér ember tömegének jelentős része a teremtés legjellemtelenebb különlegessége. Vérévé vált a haszonelvűség, ami nem csak indiánokat és anyanyelveket írtott ki gondolkodás nélkül, hanem önmagát is állandóan pusztította, és ma is pusztítja. Nem csoda, hogy a fehér ember civilizációja végül összeomlás előtt áll fegyverestül, világuralmi dilistül, hiszen igazán csak pusztításhoz ért. Még amit épít, többnyire az is őt pusztítja.

Hajós András: "Színpadra fogom hívni Vonát, Gyurcsányt, Juhászt"

Nemcsak a kormányról és az ellenzékről, de Simicskáról és Friderikuszról is erőseket mond Hajós a friss Narancs interjújában. És persze a Tv2-ről is beszélgettünk vele...

A demokrácia csodái

 A legutóbbi elnökválasztás hátteréből igen különös dolgok kerültek napfényre Obamáékkal,  de Clitonnével kapsolatban is.  Természetesen, nem a Clintonok-és Obama  által kézben tartott sajtóvilág jóvoltából, hiszen a nagysajtónak egyik célja éppen az volt, hogy leplezzen mindent, ami őket és birodalmukat sértené. 

Faggyas Sándor : Untauglich

Álláspont. A német píszí nyelvben kevés sértőbb szó van annál, mint amikor egy közszereplőre nyilvánosan kimondják: untauglich – alkalmatlan! 

Surján László : Álpróféták

A berlini tragédia után szerecsenmosdatásnak tűnik a Die Zeit cikke, amely szerint nem igaz, hogy Angela Merkel szabadította ránk a migránsáradatot .

Furcsa pár

Hét egyéni számot megnyerni egy világversenyen aránylag nagy durranás, olyannyira, hogy még senkinek sem sikerült, egészen mostanáig, amikor Windsorban, a vasárnap befejeződött rövidpályás úszó-világbajnokságon Hosszú Katinka tiszteletére hétszer játszották el himnuszunkat. A közönség – amúgy nem voltak túl sokan, a Kanadából érkező hírek szerint a FINA hatalmasságainak el kell gondolkodniuk a verseny életképességén, különösen ilyentájt, négy hónappal az olimpia után – a végén már kívülről fújta Erkel muzsikáját, merthogy honfitársnőnk minden napra időzített egy-egy győzelmet, volt, hogy kettőt is…

Sorsdöntő népszavazás jön vasárnap: újabb mélyütést kaphat az EU

Káncz Csaba, 2016. november 29., 08:31   Privátbankár
A vasárnapi népszavazás várható bukása után Renzi miniszterelnök ígérete szerint távozhat a posztjáról és előrehozott választások jöhetnek. Az új megméretésen jó győzelmi eséllyel indulna az euroszkeptikus Öt Csillag Mozgalom. Ez pedig a Brexit után egy újabb megrendítő ütés lenne az EU számára.

Animal spirit

   Trump győzelme után főleg a vesztesek kezdtek tanakodni azon, hogy vajon mi lehetett az oka annak, hogy egészen váratlanul leszerepeltek. Mintha nem számoltak volna valami ismeretlen tényezővel, ami végül győzelemre vitte Trumpot, mégpedig egy elképesztően túlerőben lévő propagandagépezet ellenére is, amilyen a Clintonné oldalán álló sajtóbirodalom.

A laikus beszél

Tudom, a laikus beszél, de néha nehéz befogni a szájat.
   Most a nagy-nagy valamire gondolok, arra a kétségbeesett állami ambícióra, hogy munkahelyet teremtsen a népnek. Ma a munkahelyteremtés a minden, a mindenkori kormány így tud társadalmi békét, viszonylag jó megélhetést, kenyeret biztosítani a népének, ha ad munkát.

Az amerikai strucc

   Szinte már közhely, hogy az amerikai elnökválasztás mindig bohózat. Ez is az. Kivéve, hogy a nagy zaj, amit csap a két jelölt nem csak látványossággal és focimeccs kimenetelét saccolgató izgalmakkal szolgál, hanem ostoba is, rövidlátó is, és méltatlan is egy állam nagyságát és fontosságát illetően.

Érdekes idők

   Az amerikai politikai választások mindig nagy népi cirkuszra emlékeztetnek, és sokszor gusztustalanul korruptak, mindamellett, hogy lényegében csak kettőig tud számolni Amerika.  Ugyanis az elnöki székért harcoló 4-5 párt közül mindig csak kettő számít: a Demokrata és a Republikánus. Ráadásul, ezek sem nagyon különböznek egymástól céljaik és mondanivalójuk tekintetében, ami nem jelenti azt, hogy kettejük harca ne késhegyig menjen. Igazi bohózat ez.

Igen - Nem

  Határozottan gyanakvó vagyok, mert gyanakvóvá tettek az idők. Különösen a politikai választásokra nézek gyanakvó szemmel, ugyanis jóformán egyetlen szavazást sem láttam még, amely csalásmentes lett volna. Vannak egészen kirívó esetek is. Svédországban éltem másfél évtizedet, miközben volt egy időszak, amikor Olof Palmét, a miniszterelnököt már annyira utálta mindenki, hogy igen kétséges volt az újraválasztása.

„Uborka lettem” – nem kér bocsánatot a muszlimoktól Schöpflin György

A Magyar Liberális Párt szerint elfogadhatatlan Schöpflin György, a Fidesz EP-képviselőjének Twitter-bejegyzése, amely szerint disznófejekkel lehetne leghatásosabban visszatartani a muszlim menekülteket, ezért hétfőn felszólították a politikust, hogy kérjen bocsánatot a magyarországi muszlim közösségtől. A Mandiner megkereste a képviselő professzort, aki érdeklődésünkre közölte: nem kér bocsánatot. Villáminterjúnk.

Tudta, hogy iszlám terrorizmus nem létezik?

Ja, hogy ezek egyoldalúan és rosszindulatúan kiragadott részletek, amik – ebben a formában, egymásra halmozva – hamis képet adnak a zsidó-keresztény bibliai hagyomány egészéről?

Kései könyvelemzés

   Néha borzasztó lassan esik le a tantuszom. Olvastam mostanában jó néhány Moldova könyvet a nagyon sok közül. Egyik barátom adta kölcsön. Ezek tipikusan Moldovásan humorosak voltak, amikből leginkább a nagyszerű beköpések maradnak meg az ember emlékezetében, de azok nagyon. Például? ...

Oldalak

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1