Impresszum

ELNÖK, FŐSZERKESZTŐ:
Gyöngyösi Zsuzsanna
+ 36 30 525 6745
elnok@kame.hu

FŐSZERKESZTŐ-HELYETTES:
Graholy Zoé

WEBOLDAL MŰKÖDÉS:
Polonkai Attila


 

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Kiadványok

Jelenlegi hely

Erdély-Felvidék-Vajdaság

Kelemen Hunor: Arányos képviselete lesz a magyarságnak

Kelemen Hunor szerint biztosítva lesz a magyar képviselet a román parlamentben a következő négy évben.
 

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke az urnazárás után közzétett exit poll felmérések eredményei alapján értékelte a választásokat vasárnap.

„Agyon kellene lőni, és a hulládat a Dunába lökni, te magyar ügynök!”

Felháborító történet a Felvidékről: egy magyarbarát interjú miatt kiközösítették, meghurcolták, megfenyegették, végül kirúgták a szlovák muzeológuslányt

Szerbiai választások: Történelmi eredményt ért el a VMSZ

Lezárult a köztársasági, tartományi és önkormányzati szavazás Szerbiában.

Kezet nyújt a magyarok felé Igor Matovič szlovák miniszterelnök

Klus szerint amíg Magyarország nem változtat az állampolgársági törvényén, a felvidéki magyarok nem lehetnek kettős állampolgárok

A szlovák külügy szerint problémás a magyar kettős állampolgárság lehetősége, mert nem „standard európai elveken“ alapul

Parászka Boróka, a bennszülött-gyűlölő

Iohannis, a pecsovics*

A felvidéki magyarok is üzentek Szabó Tímeának

Az Új Egység Mozgalom Polgári Társulás nyilatkozatot juttatott el szerkesztőségünkhöz, a levelet változatlan formában közöljük.

 

Nem adja fel a szlovák soviniszták célpontjává vált felvidéki muzeológus

Zuzana Falathová interjút adott a Bratislavské noviny.sk újságírójának, amelyben azt állítja, igenis azért bocsátották el tavaly novemberben a Pozsonyi Városi Múzeumból, mert hangot adott saját véleményének a szlovák-magyar történelemmel kapcsolatosan, amely ellenkezik a Szlovákiában hivatalosan elfogadott történelmi szemlélettel.

Nagycsütörtök Kassán

A román kormány hatályon kívül helyezte az Emberi Jogok Európai Egyezményét

Nem adja fel a szlovák soviniszták célpontjává vált felvidéki muzeológus

A kereszténygyűlölő szolnoki vezetés az erdélyi magyarokat alázta

Miután a szolnoki önkormányzati képviselő-testületben többségbe került a gyurcsányistáktól a jobbikosokig terjedő balliberális koalíció, az egyik legfontosabb döntésük az volt, hogy kinevezték a Szolnok TV élére a keresztényellenes, balliberális érzelmű Tóth Józsefet, aki nem sokkal ezután minden előzetes egyeztetés nélkül megszüntette a Napi Üzenet című ökumenikus vallási műsort.

Iohannis: számítok a magyarok szavazatára!

Számít a magyarok szavazatára, RMDSZ-es hátszél nélkül is – jelentette ki szerdán a magyarellenes PNL székházában tartott sajtóértekezletén Klaus Iohannis.

 

Most Szlovákiában kampányol a magyarok ellen a Momentum

Néhány nappal azt követően, hogy a Momentum Mozgalom elnöke, Fekete-Győr András a román elnökválasztás kampányában a magyar jelölt helyett egy román kandidálót támogatott, a párt újabb prominense áll bele egy választási kampányba – ezúttal Szlovákiában, egy szlovák párt mellett.

Fekete-Győr korrupt román politikust támogat a magyar ellenében

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke egy vasárnapi kolozsvári kampányrendezvényen támogatásáról biztosította a súlyos korrupciós botrányba keveredő Dan Barnát, az USR elnökét és államfőjelöltjét a közelgő romániai választásokon.

Kitüntették az úzvölgyi temetőbe erőszakkal betörő magyargyűlölő románokat

Kitüntetéseket adott át Constantin Toma, a Bákó megyei Darmanesti (Dormánfalva) polgármestere pénteken azoknak, akik június 6-án a magyarok élő láncát megkerülve elsőkként jutottak be az úzvölgyi katonatemetőbe, és annak a pravoszláv papnak is, aki az erőszakos temetőfoglalás után felszentelte a román hősök parcelláját – értesült az MTI.

A román külügyminiszter-jelölt a Trianon-centenáriumtól félti a román-magyar kapcsolatokat

A jövő évi Trianon-centenáriumtól félti a román-magyar kétoldalú kapcsolatokat Bogdan Aurescu román elnöki tanácsos, akit a beiktatásra váró új román kormány külügyminiszteri posztjára javasolt Ludovic Orban miniszterelnök-jelölt, a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.

Nem lesz Híd-MKP koalíció

Dühöngenek a felvidéki liberálisok a PestiSrácok miatt

Oldalak

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1