Impresszum

ELNÖK, FŐSZERKESZTŐ:
Gyöngyösi Zsuzsanna
+ 36 30 525 6745
elnok@kame.hu

FŐSZERKESZTŐ-HELYETTES:
Hollósi-Simon István

WEBOLDAL MŰKÖDÉS:
Polonkai Attila


 

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Kiadványok

Jelenlegi hely

Erdély-Felvidék-Vajdaság

Sebestyén Rita: Ébredjetek, székelyek!

Nézzetek körül és nézzétek e tájat, 
a hatalmas hegyeket és zöldellő fákat!
Nézzétek a folyót, amely ki nem száradt, 
pedig színezte őt vér és érte már bánat.

Erdély autonómiájáért szállt síkra egy román hölgy

Erdély függetlenségéért emelte fel szavát Angela Tocilă blogger, közíró, a honlapján megjelent levelében.

A Mustármag közösség (Marosvásárhely)

„Az Isten Országa olyan, mint a mustármag, melyet az ember elvet a földjébe. Kisebb ugyan minden más magnál, de amikor felnő, nagyobb minden veteménynél. Sőt akkora fává nő, hogy az ég madarai rászállnak és ágai közt fészket raknak.” Mt 13,32

A III. SZÉKELY FÓRUM ZÁRÓNYILATKOZATA

MAGYAROK! VESZÉLYBEN A SZÉKELYEK!

Önkéntesek nyári élménybeszámolói

A Déva-Vár-Kör szeptember havi témája 2013. szeptember 12-én: önkéntesség, önkéntes munka, nyári fényképes élménybeszámolókkal, helyszín Dévai Szent Ferenc Alapítvány – Jóhíroda, Budapest, V. ker. Ferenciek tere 9.

 

Biharkeresztesnyi választóval gyarapodtunk

Négy hét alatt mindegy 4500 választó küldte vissza a Nemzeti Választási Irodának (NVI) az űrlapot abból a negyedmillióból, amit a szervezet a külföldön élő, állandó magyarországi lakhellyel nem rendelkező állampolgároknak küldött ki augusztus 1-jén, elindítva ezzel az előzetes regisztráció kilenc hónapig tartó folyamatát. Index.hu

Nesze nektek dák származás..

Válaszúton

Román alkotmánymódosítás

Az új román alkotmány elismerné a nemzeti kisebbségek szerepét a román állam kialakulásában, és lehetővé tenné számukra a nemzeti jelképek szabad használatát, miután az alkotmánymódosítást előkészítő parlamenti bizottság elfogadta csütörtökön a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) erre vonatkozó módosító javaslatait – közölte az MTI-vel Máté András, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője, a bizottság tagja.

Előrelépés lehet a Beneš-dekrétumok ügyében?

Miroslav Lajčák külügyminiszter szerint ma már elképzelhető, hogy Szlovákia és Magyarország kiegyezzen a Beneš-dekrétumok ügyében. Lajčák ezt a Mladá Fronta Dnes cseh napilapban megjelent interjújában mondta.

Tüntetés a székely autonómiáért Torontóban

Tüntetés a székely autonómiáért Torontóban 2013. március 10-én

Erdélyi március 15-e?

Kevés banálisabb kijelentés képzelhető el, mint az, hogy március 15-e magyar ünnep. Nem csupán a szó formális értelmében, Magyarország nemzeti ünnepeként, hanem ezen túl is. 

Főleg a felvidékiek számára - figyelemre méltó felhívás

Saját bőrömön (beleértve a családomat, közvetlen és a távolabbi környezetemet, a saját fajtámat és a Nemzetemet is!), sajnálatos módon tapasztalhattam, hogy bizony az egészségesen önzetlen segítségnek is vannak nem írott határai és szabályai.

Magyarok! Férfiak, asszonyok, figyelem!

Kortól, nemtől, vallástól, politikai hovatartozástól s minden egyébtől függetlenül, figyeljetek most reám! Március 10-én Székelyföld hivatalosan is be fogja jelenteni a világ előtt, hogy szabadok, függetlenek,önrendelkezésüket el kell ismerni alkotmányosan is! 

Lucian Mândruță: az első argeși székely

A székelyek iránti szolidaritása jeléül „kitűzte” szerdán a Facebook-oldalára a székely zászlót Lucian Mândruță. A népszerű tévés újságíró bejegyzésében azt írta: nem érti, mi a bajuk a románoknak a székely közösség szimbólumával. 

Jéghokival küzdeni a magyarságért – a New York Times a székelyekről

A székelyek, illetve a romániai magyarság autonómiatörekvéseinek harcosaként mutatta be a csíkszeredai hokicsapatot a New York Times sportrovatának riportja. „A hoki klub nagyban hasonlít a legendás spanyol fociklubhoz, a Barcelonához, mely életben tartotta a katalán nacionalizmus lángját Franco tábornok elnyomása alatt” – írja a New York Times szerzője csíkszeredai hokicsapatról.

A Székelyföldért Társaság Közhasznú Egyesület közleménye

A Székelyföldért Társaság a magyar Alaptörvény D. cikke alapján határozottan felhívja az egységes magyar nemzet fennmaradásáért felelősséggel tartozó valamennyi civil és politikai szervezet figyelmét arra, hogy veszélybe került a történelmi Székelyföld területi egysége...

Moldvai csángók – Legyen Ön is keresztapa, keresztanya

A moldvai csángók falvaiban még ma is elképzelhetetlen, hogy két ember szó nélkül menjen el egymás mellett. Ha többet nem is, két mondatot biztosan váltanak egymással a találkozók, megtudakolva, ki merre, mi járatban indult, vagy honnan érkezett haza. A legudvariasabb megszólítás, ha „keresztanyának”, vagy „keresztapának” nevezzük beszélgetőtársunkat, függetlenül attól, van-e köztünk bármiféle rokoni kapcsolat, vagy egyáltalán ismerjük-e egymást.

Kiszabadult két temerini fiú

Az öt fiú szülei máig nem tudják, hogy mi történt azon az estén a temerini piactéren. Semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kaptak, sőt a tárgyalásról is kiküldték őket.

Oldalak

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1