Impresszum

ELNÖK, FŐSZERKESZTŐ:
Gyöngyösi Zsuzsanna
+ 36 30 525 6745
elnok@kame.hu

FŐSZERKESZTŐ-HELYETTES:
Konzili Edit

WEBOLDAL MŰKÖDÉS:
Polonkai Attila
polonkaiattila@kame.hu

 

Rovatvezetők

Rovatvezetők:

Frigyesy Ágnes 
  Erdély
Albert Barbara
  sport
Gyöngyösi Zsuzsanna
  Délvidék, életmód, lapszél
Lengyel János
Szemere Judit

  Kárpátalja
Dr. Virág Ildikó
  egészség

Kapcsolat:

   Elnök - Főszerkesztő:
elnok@kame.hu
   Weboldal működés:
polonkaiattila@kame.hu

 

Működéssel kapcsolatos dokumentumok bejelentkezés után olvashatók

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Kiadványok

Jelenlegi hely

Kárpátalja

Bombariadó Beregszászban

Bombariadó miatt evakuálták a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolát, Magyarország Beregszászi Konzulátusát és a Beregszászi 4. számú Kossuth Lajos Középiskolát június 19-én.

A KMKSZ és az UMDSZ közös képviselőjelölteket támogat

Ukrajnában kezdetét vette a 2019. július 21-re tervezett előrehozott parlamenti választási folyamat, amelyen a kárpátaljai magyarság is részt kíván venni. Lapunknak Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke nyilatkozott.

Az Opoblok autonómiát adna a Donyec-medencének és eltörölné a nyelvtörvényt

A Donyec-medence Ukrajnán belüli autonómiája, a nyelvtörvény megsemmisítése is szerepel egyebek mellett az Ellenzéki Platform – Az Életért választási programjában – hangzott el a párt június 6-i kongresszusán, amelyről az UNIAN hírügynökség számolt be.

Megnevezte képviselőjelöltjeit a KMKSZ az előrehozott ukrán parlamenti választásokra

Három vezetőjének egyéni képviselőjelöltekként való indításáról döntött a 2019. július 21-re tervezett előrehozott ukrán parlamenti választásokon a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) választmánya szombaton Beregszászban.

Súlyosbodott a helyzet Kelet-Ukrajnában: három katona elesett, hárman megsebesültek

A szeparatisták ezúttal 20 alkalommal támadták meg az Ukrán Fegyveres Erők pozícióit. Ennek következtében három katona meghalt, hárman megsebesültek.

Zelenszkij partnere: A nyelvtörvényt el kell törölni

Ukrajna a régió legnincstelenebb országa

Ukrajnában még mindig nagyobb szegénység van, mint a 2014–2015-ös évek válsága idején.

Kopogtató: magyarnak ukrán, ukránnak magyar

„A kárpátaljai ukránok Magyarország piócái, akik tömegesen iratkoznak be a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye településeibe. Teszik mindezt a remélt magasabb nyugdíj, valamint a szociális, gyermekvédelmi és csecsemőellátás reményében. Elveszik az anyaországiak megélhetőségét, és tönk szélére sodorják az országot.”

Az ukrán házelnök aláírta a nyelvtörvényt

Andrij Parubij aláírta az ukrán parlament által második olvasatban is elfogadott Ukrajna törvénye „Az ukrán mint államnyelv funkcionálásának biztosításáról” című jogszabályt.

A házelnök az Ukrán Legfelsőbb Tanács május 14-i ülésén látta el kézjegyével a törvényt, melyet az államfőnek továbbítanak aláírásra.

A parlament nem tud dönteni Zelenszkij beiktatásának időpontjáról

A várakozásokkal ellentétben kedden mégsem szavazhatott a parlament Volodimir Zelenszkij megválasztott ukrán elnök beiktatásának időpontjáról, mert újabb határozati javaslatokat terjesztettek be képviselők minden bizonnyal a döntés további halogatatásának céljából.

Szélsőséges ukrán nacionalista szervezet indít utcai járőrözést Munkácson

Irányítótörzset hoz létre és utcai járőrözést indít Munkácson a kijevi központú C14 (Szics) szélsőséges ukrán nacionalista szervezet “Ukrajna állami szuverenitásának védelme és a szakadár megnyilvánulások megelőzése érdekében” – adták hírül hétfőn kárpátaljai ukrán hírportálok.

Benyújtotta lemondását Kárpátalja kormányzója

Benyújtotta lemondását Petro Porosenko hivatalban lévő ukrán elnöknek Hennagyij Moszkal, a Kárpátalja megyei állami közigazgatási hivatal elnöke - adták hírük kedden kárpátaljai hírportálok.

Orbán Viktor is gratulált Zelenszkijnek

Levélben gratulált Volodimir Zelenszkijnek, Ukrajna megválasztott elnökének Orbán Viktor miniszterelnök – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár kedden reggel.

Zelenszkijék a nyelvtörvényről: Más elképzelésük van az ukrán nyelv fejlesztéséről

Az ukrán az egyetlen államnyelv Ukrajnában, de a fejlesztéséről más elképzelései vannak Volodimir Zelenszkij csapatának, mint ami a parlament előtt lévő nyelvtörvény tervezetében áll – mondta el Dmitro Razumkov, az ukrán elnökválasztás második fordulójának részeredményei szerint nyerésre álló elnökjelölt kampányszóvivője hétfői sajtótájékoztatóján.

József Attila-díj Finta Évának

Bizonyára nem kell bemutatnom az olvasóknak a beregszászi születésű Finta Évát. A sikerekben gazdag, termékeny pályafutást magáénak tudó költő idén rangos elismerésben részesült, elnyerte a József Attila-díjat.

Exit poll: Zelenszkij nyerte az ukrajnai elnökválasztást

Volodimir Zelenszkij lesz Ukrajna új elnöke az első exit-poll eredmények szerint.

A ukrán elnökválasztás második fordulójában, április 21-én Petro Porosenko regnáló államfő és Volodimir Zelenszkij producer-színész indult az elnöki székért.

Nem engedték be Ukrajnába Kelemen Hunor RMDSZ-elnököt

Az ukrán hatóságok magyarázat nélkül megtagadták az RMDSZ elnökének, hogy belépjen az ország területére. Kelemen Hunor értesítette a román külügyminisztert és panasszal fordul a bukaresti ukrán nagykövetséghez – olvasható a politikus Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben, melyet a Maszol szemlézett.

Tanácsadója szerint Zelenszkij erős csapatot épít, ha megnyeri a választást

Volodimir Zelenszkij erős szakértői csapatot épít maga köré, ha megnyeri az elnökválasztást Ukrajnában – jelentette ki Olekszandr Daniljuk volt pénzügyminiszter, az elnökjelölt humorista-producer tanácsadója.

Németh Zsolt: Ukrajnának változásra van szüksége a kárpátaljai magyar közösséget érintően is

Az elnökválasztás vasárnapi, első fordulójának egyértelmű üzenete, hogy Ukrajna változást akar.

Emberi és kisebbségi jogok az EU szomszédságában – Bocskor Andrea sajtóközleménye

Oldalak

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1