Impresszum

ELNÖK, FŐSZERKESZTŐ:
Gyöngyösi Zsuzsanna
+ 36 30 525 6745
elnok@kame.hu

FŐSZERKESZTŐ-HELYETTES:
Konzili Edit

WEBOLDAL MŰKÖDÉS:
Polonkai Attila
polonkaiattila@kame.hu

 

Rovatvezetők

Rovatvezetők:

Frigyesy Ágnes 
  Erdély
Albert Barbara
  sport
Gyöngyösi Zsuzsanna
  Délvidék, életmód, lapszél
Lengyel János
Szemere Judit

  Kárpátalja
Dr. Virág Ildikó
  egészség

Kapcsolat:

   Elnök - Főszerkesztő:
elnok@kame.hu
   Weboldal működés:
polonkaiattila@kame.hu

 

Működéssel kapcsolatos dokumentumok bejelentkezés után olvashatók

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Kiadványok

Jelenlegi hely

Kárpátalja

Bocskor Andrea: az EP elnöke kiállt a kárpátaljai kisebbségek védelme érdekében

Antonio Tajani, az Európai Parlament (EP) elnöke kiállt a kárpátaljai kisebbségek védelme érdekében az Andrij Parubij ukrán házelnökkel való találkozóján – írta hétfői közleményében Bocskor Andrea fideszes EP-képviselő.

 

12 milliárd dolláros adósságot kell visszafizetnie Ukrajnának

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) segítsége nélkül Ukrajna nem tudja visszafizetni a tartozásait.

Ukrajnának mintegy 12 milliárd dolláros adósságot kellene visszafizetnie külföldi partnereinek 2019-2020 folyamán, beleértve a kamatokat is - mondta el a Vox Ukraine-nek adott interjújában Jakiv Szmolij, az Ukrán Nemzeti Bank elnöke.

Ukrán stratégia a magyar befolyás ellen

Ukrán stratégia a magyar befolyás ellen

Külföldön dolgozol: fizess

Kellemetlen meglepetéssel készül az ukrán törvényhozás  a külföldön munkát vállaló honpolgárai  számára. Már a „Ráda” (legfelső tanács) elé terjesztették azt a törvénytervezetet, amely néhány honatya szüleménye.

 

Speciális egységek keresik a katonai behívó elől bujkáló sorköteleseket Kárpátalján

Műveleti egységeket hoztak létre Kárpátalján a katonai és rendvédelmi hatóságok a katonai behívó elől bujkáló sorkötelesek felkutatására, mert a megyében, ahogy Ukrajna-szerte is, egyre több fiatal próbál kibújni a sorkötelezettség alól az év végéig tartó őszi-téli sorozási időszakban.

 

Megtalálták a magyarellenes plakátok feltételezett megrendelőjét Kárpátalján

Az ukrán hatóságok megtalálták és meggyanúsították az októberben Kárpátalja több járásában kihelyezett magyarellenes óriásplakátok feltételezett megrendelőjét, egy munkácsi nőt – tájékoztatott szombaton honlapján az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU).

Szili Katalin: A kárpátaljai magyarságnak éreznie kell, hogy az anyaország mellette áll

A kárpátaljai magyarságnak éreznie kell, hogy az anyaországi magyarság nem mögötte, hanem mellette áll, segíti a szülőföldön történő megmaradását, boldogulását és mostani küzdelmének sikeres megvívását – jelentette ki Szili Katalin miniszterelnöki megbízott szombaton Beregszászban.

Szakértő: Ukrajna minden kisebbsége a túlélésért küzd

A túlélésért küzdenek Ukrajnában a kisebbségek az oktatási törvény miatt – mondta Pászkán Zsolt, a Külügyi és Külgazdasági Intézet szakértője szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

A szakértő felidézte, az ukrán parlament napirendjére tűzte az új oktatási törvény átmeneti időszakának meghosszabbításáról szóló szavazást.

Beregszászban és Batáron is a magyar állam újította fel a családorvosi rendelőt

Tizenkilenc már elkészült

Ukrajnának 70 milliárd dollárjába került a rossz kormányzás

Öt év alatt 70 milliárd dollár bevételtől esett el az ukrán költségvetés az alacsony hatékonyságú kormányzás és a jogállamiság hiányosságai miatt – derül ki a Gazdaságstratégiai Központ (CESZ) kutatásából, amelyet az Ekonomicsna Pravda ismertet.

A NATO beszáll az Ukrán-Orosz konfliktusba, hadihajókat küldenek a Fekete-tengerre

Behívták a tartalékosokat, a nyugatiak kiálltak Kijev mellett

Rendszeresen zaklatják az ukrán hatóságok a kárpátaljai magyar önkormányzati képviselőket határátlépéskor

Kijevben összeállított feketelista alapján határátlépéskor rendszeresen zaklatják a kárpátaljai magyar önkormányzati képviselőket, újságírókat és aktivistákat az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) és a határőrség munkatársai – írta csütörtökön a Kárpátalja.ma kárpátaljai magyar hírportál.

Az egyik szemünk sír, a másik nevet: könnyítés az érettségizőknek ukrán módra

Tíz év után az Ukrán Miniszteri Kabinet végre rendeletet fogadott el arról, hogy a külső független tesztvizsgákon (ZNO) ezentúl külön értékelésben részesülnek a nemzeti kisebbségi közösségekhez tartozó diákok.

Górcső alá veszik az ukrán zöldkártyákat

Az ukrán határőrszolgálat szerdai közleménye szerint a határátkelőkön elkezdték próbajelleggel ellenőrizni az ukrán rendszámú autókra megkötött és kiállított nemzetközi gépjármű biztosítások hitelességét.

 

Kiáll a tranzitautósok mellett Kárpátalja kormányzója

Kárpátalja kormányzója szeretne megoldást találni az elmúlt napokban elfogadott külföldi regisztrációjú járművekről szóló törvény kapcsán felvetődő nehézségekre – tette közzé november 26-án a pmg.ua hírportál.

Moszkva: az ukrán biztonsági szolgálat koordinálta a “provokációt”

Az ukrán hadihajók a kijevi vezetés utasítására hatoltak be az orosz területi vizekre, “provokációjukat” az Ukrán Biztonsági Szolgálat két munkatársa koordinálta – közölte az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) hétfő este orosz hírügynökségekkel.

Már az Asztély-Beregsurány határátkelőn is tüntetnek

Autós tüntetők vették blokád alá az Asztély-Beregsurány és az Ungvárt a szlovákiai Felsőnémetivel összekötő határátkelőhelyeket hétfő délután Kárpátalján, tiltakozásul a külföldi rendszámú gépkocsik ukrán állampolgár tulajdonosait sújtó új ukrán vámszabályok ellen.

Újabb óriásplakátok borzolják a kedélyeket Kárpátalján

Ismeretlen provokátorok közkedvelt figurájává avanzsált Orosz Ildikó megyei képviselő, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora.

A Karpatszkij objektív információi szerint november 22-én újabb – az ilosvai járási Alsókaraszló (Zariccsja) közelében megjelenő – provokatív óriásplakátról értesítették a hatóságokat.

Döntöttek: beleírják a NATO- és EU-csatlakozást Ukrajna alaptörvényébe

 

Az alkotmánybíróság nem emelt kifogást az ellen, hogy belevegyék Ukrajna alaptörvényébe az ország törekvését az európai uniós és a NATO-tagság elnyerésére – közölte a kijevi média.

 

Oldalak

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1