Impresszum

ELNÖK, FŐSZERKESZTŐ:
Gyöngyösi Zsuzsanna
+ 36 30 525 6745
elnok@kame.hu

FŐSZERKESZTŐ-HELYETTES:
Konzili Edit

WEBOLDAL MŰKÖDÉS:
Polonkai Attila
polonkaiattila@kame.hu

 

Rovatvezetők

Rovatvezetők:

Frigyesy Ágnes 
  Erdély
Albert Barbara
  sport
Gyöngyösi Zsuzsanna
  Délvidék, életmód, lapszél
Lengyel János
Szemere Judit

  Kárpátalja
Dr. Virág Ildikó
  egészség

Kapcsolat:

   Elnök - Főszerkesztő:
elnok@kame.hu
   Weboldal működés:
polonkaiattila@kame.hu

 

Működéssel kapcsolatos dokumentumok bejelentkezés után olvashatók

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Kiadványok

Jelenlegi hely

Kárpátalja

Nem engedték be Ukrajnába Kelemen Hunor RMDSZ-elnököt

Az ukrán hatóságok magyarázat nélkül megtagadták az RMDSZ elnökének, hogy belépjen az ország területére. Kelemen Hunor értesítette a román külügyminisztert és panasszal fordul a bukaresti ukrán nagykövetséghez – olvasható a politikus Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben, melyet a Maszol szemlézett.

Tanácsadója szerint Zelenszkij erős csapatot épít, ha megnyeri a választást

Volodimir Zelenszkij erős szakértői csapatot épít maga köré, ha megnyeri az elnökválasztást Ukrajnában – jelentette ki Olekszandr Daniljuk volt pénzügyminiszter, az elnökjelölt humorista-producer tanácsadója.

Németh Zsolt: Ukrajnának változásra van szüksége a kárpátaljai magyar közösséget érintően is

Az elnökválasztás vasárnapi, első fordulójának egyértelmű üzenete, hogy Ukrajna változást akar.

Emberi és kisebbségi jogok az EU szomszédságában – Bocskor Andrea sajtóközleménye

Szemétgyűjtésért büntettek meg embereket Ungváron

A furcsa eset, melyet Viktor Scsadej, az Ungvári Városi Tanács képviselője tett közé, a megyeszékhelyen történt a napokban.

Újabb vegzálások a kárpátaljai magyarság ellen

Elítélte a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) csütörtökön, hogy az ukrán hatóságok ismét nagy számban idéznek be kihallgatásra kárpátaljai magyarokat, hogy megfélemlítsék a közösséget a március 31-i ukrán elnökválasztás előtt.

Timosenko rács mögé küldené Porosenkót

Julija Timosenko, az egyik esélyesnek tartott elnökjelölt a gordonua.com-nak nyilatkozva elmondta, Porosenkónak bíróság elé kell állnia és legalább 20 BTK-ba ütköző bűncselekményért börtönben volna a helye.

Ismét Kárpátaljára látogatott Hrinevics – Dr. Orosz Ildikó értékelt

Lilija Hrinevics Nagydobronyban

Kárpátaljára látogatott Lilija Hrinevics ukrán oktatási miniszter március 28-án.

Hrinevics a BombeZNO pilótaprojekt kapcsán látogatott Nagydobronyba. A finn támogatású program az Ukrajnában élő nemzeti kisebbségek tanulóinak sikeres külső független tesztelését célozza meg.

Micsoda meglepetés, megvertük a vb-ezüstérmes horvátokat!

Elképesztő bravúrt hajtott végre a magyar labdarúgó-válogatott, amely hazai pályán 2–1-re legyőzte a vb-ezüstérmes Horvátországot a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjében.

Bosszút állnak Porosenkón a kiábrándult ukrán oligarchák

Az ukrán oligarchák többsége elvesztette bizalmát Petro Porosenko államfőben, ezért inkább támogatják a március 31-i elnökválasztás bármelyik más jelöltjét, mint őt. Az államfői presztízs rombolásának pedig hatékony eszközei az általuk ellenőrzött tévécsatornák.

 

Hírösszefoglaló: Kárpátaljára látogat Julija Timosenko

A Kárpátinfo.net kiemelte azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak március 21-én. Kárpátaljára látogat Julija Timosenko, öt euró kenőpénzt ajánlott, cserébe 4300 eurós bírságot kapott egy ukrán férfi Lettországban, üzemanyagtartályba rejtett cigarettát találtak az asztélyi határőrök.

Kárpátaljai paródia Porosenko-módra

Köznevetség tárgya, amit az ukrán elnök(kel) művel(nek) mai, pénteki kárpátaljai látogatása során.

Megbírságolták a kárpátaljai politikust, mert magyar útlevél volt nála

Porosenkohoz fordultak a nyugati magyar szervezetek a kisebbségek védelmében

Meghiúsulhat Porosenko kárpátaljai útja

A rossz időjárási viszonyok állhatják útját Petro Porosenko kárpátaljai látogatásának – írja a transkarpatia.net hírportál. 

Az ukrán oktatási miniszter szerint a magyar államtól kapott fizetés miatt a tanárok ellenzik az oktatási törvény végrehajtását

Lilija Hrinevics ukrán oktatási miniszter szerint gyakran a magyar nyelven oktató kárpátaljai pedagógusok ellenzik az oktatási törvényben előírt áttérést a nemzetiségi nyelvről az államnyelvre, mert Magyarország bérkiegészítést ad nekik.

Szilágyi Péter: A Rákóczi-főiskola őrzi a magyarság fényét Beregszászban és Kárpátalján

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai magyar főiskola a nehéz körülmények között is bátran helytállva egyfajta világítótoronyként büszkén őrzi a magyarság fényét Beregszászban és a térségben egyaránt – jelentette ki Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos csütörtökön Beregszászban, a Rákóczi-főiskola Felsőfokú Szakképző Intézetének diplomaátadó ünnepségén.

Többé nem bűncselekmény a jogtalan vagyonosodás Ukrajnában

Február 26-án az Alkotmánybíróság (AB) alkotmányellenesnek nyilvánította a Büntetőtörvénykönyvnek azt a cikkelyét, amely eddig büntetni rendelte a tisztviselőket törvénytelen vagyonosodásért – közölte az ukrán média.

Sikertörténet: főszerepben a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház

A Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház, korábbi nevén beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház fennállása óta több tucat premierrel örvendeztette meg a közönséget.

Oldalak

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1